top of page
4K7F3455popravljeno.jpg

Moja zgodba

scroll-down-mouse.gif_ssl=1.gif

Skozi 27-letno kariero sem imel odlično priložnost delati v mnogih panogah in v različnih odgovornih vlogah ter ob tem uresničil številne poslovne in osebne cilje. Svoja znanja, spoznanja ter izkušnje osebne in poklicne rasti, ki sem jih pridobil v teh letih, delim s svojimi strankami.

Prvi koraki

Prve korake v poslovnem svetu sem naredil v svetovalnem podjetju, ki je skrbelo za povezovanje podjetij in posameznikov iz držav nekdanje Jugoslavije s partnerji in posli v Italiji. Ta vloga mreženja in povezava med geografskima področjema je zaznamovala mojo kariero. Po izkušnji v zavarovalnici s sedežem v Slovenski Istri me je pot peljala v logistiko in kmalu sem bil v največjem regijskem logističnem podjetju zadolžen za trga Bosne in Hercegovine ter Severne Makedonije, pozneje pa sem postal regionalni menedžer globalnih kurirskih storitev za celotno regijo.

Akademija

V začetku tisočletja sem se usmeril tudi v akademske kroge in se po zaključenem doktoratu zaposlil kot docent za področje transportne logistike, kjer sem novim generacijam študentov poleg strokovnega predstavil tudi praktični vpogled v operativno delo v tej panogi. Vzporedno z akademsko kariero sem ustanovil svetovalno podjetje. Zaupanje, ki sem ga pridobil na tem področju, pa je privedlo tudi do položajev svetovalca uprave v takrat največjem veletrgovskem in distribucijskem sistemu v Sloveniji in članstva v nadzornih svetih v specializirani družbi za opravljanje terminalskih in skladiščnih storitev ter v nacionalnem pristaniškem in logističnem sistemu.

Politični parket

Na povabilo ministra za promet Republike Slovenije sem leta 2008 sprejel ponudbo za položaj državnega sekretarja, kjer sem sodeloval pri usklajevanju logističnih politik države z Evropsko unijo in pomagal začrtati razvojno pot logistike v Republiki Sloveniji. Imel sem priložnost voditi različne mednarodne delegacije v imenu ministrstva ali vlade. Večkrat sem nadomeščal ministra na konferencah ministrskega sveta TTE (Transport, Telecommunication, Energy) v okviru Evropske komisije. Politični oder je spolzek in nenehno imaš občutek, da je nasprotnik neviden, a ravno tako kot pri poslu se je treba odzvati konstruktivno in poiskati rešitev, kjer se zdi, da je morda ni.

Nove tehnologije

Politične izkušnje so prinesle povabilo k sodelovanju z vodilnim podjetjem za logistiko hlajenega tovora, pozneje pa povabilo v mednarodno logistično skupino s sedežem v Italiji. V zadnjih letih v lastnem podjetju nudim svetovanje, mentoriranje in coaching ter podporo pri vodenju podjetij. Poleg tega sem tudi svetovalec direktorja v vodilnem podjetju za logistiko projektnih tovorov in opravljam različne vodstvene funkcije v pionirskem podjetju, ki je povezalo tehnologijo blockchain z globalnimi oskrbovalnimi verigami.

Svoje bogate vodstvene izkušnje nadgrajujem kot predavatelj na različnih akademijah in kot docent na različnih univerzah. Pogled skozi oči predavatelja daje možnosti analitskega reševanja izzivov, kar je ob današnjem poslovnem tempu zelo dragocena dobrina.

 

Poleg certifikatov in licenc, ki so mi v preteklosti koristili pri mojem delu, sem leta 2021 postal certificirani Business/Life Coach, kjer storitve coachinga in mentoriranja ponujam prek svojega svetovalnega podjetja.

STORITVE 2 - 4K7F2187_edited.jpg
SOCLOG2S-legal.JPG
PCM_Badge_Certified Coach_EN_RVB.png
PCM_Badge_Certified Trainer_EN_RVB.png
Practitioner_Blue.png
bottom of page